Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η συνταγή της ημέρας... Χυλοπίτες με σαλάμι και ντομάτα

     ΥΛΙΚΑ (Για 4 ατομα)

    500 γρ.χυλοπιτες, 3\4 φλιτζ. ελαιολαδο, 200 γρ.σαλαμι αερος η ελαφρυ σαλαμι σε κυβους, 2 σκελιδες σκορδου ψιλοκομμενες, 3 ωριμες ντοματες ψιλοκομμενες, 1 κουτ.
σουπας πελτε ντοματας,
4-5 λιαστες ντοματες ψιλοκομμενες, 2 κλωναρακια φρεσκιας ριγανης η 1 κουτ.γλυκου ξερη ριγανη η μερικα φυλλαρακια ξερου η φρεσκου φασκομηλου, 1 κουτ.γλυκου ζαχαρη, αλατι-πιπερι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

       Βραζουμε προσεκτικα τις χυλοπιτες ισα-ισα ανα μαλακωσουν χωρις να λιωσουν περιπου 4 λεπτα. Αν το πακετο δεν εχει οδηγιες καλυτερα να ειμαστε από πανω τους γιατι μεσα ελαχιστα λεπτα μπορει να λιωσουν. Τις στραγγιζουμε και τις ανακατευουμε με μια κουταλια λαδι στο σουρωτηρι.
       Σε ένα φαρδυ τηγανι ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σοταρουμε σε δυνατη φωτια το σαλαμι με το σκορδο για 1-2 λεπτα.Ριχνουμε τη ντοματα, τον πελτε ντοματας, τις λιαστες ντοματες, το φασκομηλο η τη ριγανη, τη ζαχαρη και αλατοπιπερωνουμε.
        Χαμηλωνουμε τη φωτια αφηνουμε τη σαλτσα να σιγοβρασει για 15 λεπτα και ριχνουμε στο τηγανι τις χυλοπιτες.Τις ανακατευουμε καλα για 1 λεπτο και σερβιρουμε με ξερη μυζηθρα η κεφαλοτυρι και πιπερι.

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Ρ/Σ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ «ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ»
Επιμελεια: Φοιβη Κωνσταντελλου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...