Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Λαμπρή πανήγυρις στη Σίφνο

Του Νίκου Παπαχρήστου/amen
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Σίφνος εόρτασε σήμερα την Ανάληψη του Κυρίου αλλά και την πολιούχο της, "Παναγία Χρησοπηγή". Το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Σίφνου, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή των μητροπολιτών Πειραιώς Σεραφείμ, Σιδηροκάστρου Μακαρίου, Παροναξίας Καλλινίκου και του επιχωρίου Σύρου Δωροθέου.




«Αυτός ο τόπος σήμερα, η μικρή και ευλογημένη Σίφνος, αντικατοπτρίζει αυτό που πιστεύει ο λαός μας. Η Ελλάδα είναι ένας τόπος γεμάτος από πίστη και παράδοση. Δεν είναι ένα νόμισμα που θα εξαργυρωθεί εύκολα στις αγορές της Ευρώπης. Οι φίλοι μας οφείλουν και πρέπει να το απαιτούμε ως Έλληνες να μας σέβονται και να μας υποστηρίζουν γιατί αν δεν ήταν ο Παρθενώνας και το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου στη Μακεδονία, η Ευρώπη δεν θα είχε ούτε πολιτισμό, ούτε χριστιανική πίστη, ούτε φιλοσοφία» είπε ο επιχώριος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος σε σύντομο χαιρετισμό του προς το εκκλησίασμα.

Στο Μητροπολιτικό Ναό παρέστησαν ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Π.Ρήγας , οι βουλευτές των Κυκλάδων, οι δήμαρχοι Σίφνου και Κιμώλου, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συνδέσμου Σιφνίων, προσκυνητές από τα γειτονικά νησιά και άλλες περιοχές της Ελλάδας και ο πιστός λαός της Σίφνου.
«Η χαρισματική σας προσωπικότητα, το απαράμιλλο ήθος σας αλλά και το βαθυνούστατον της ημετέρας αγάπης στηρίζουν και οδηγούν…» είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, στην ομιλία του, απευθυνόμενος στον οικοδεσπότη Μητροπολίτη Δωρόθεο.

Στη συνέχεια ο κ.Σεραφείμ τόνισε απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα:

«Η Αγία μας Εκκλησία καλεί άπαντες στη βίωση της θεώσεως κατά την μεγαλειώδη διδασκαλία του Αποστόλου Πέτρου διά της οποίας καλούμεθα να γίνουμε θείας φύσεως κοινωνοί…» είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και σε άλλο σημείο επισήμανε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη ύβρις κατά του ανθρώπου από τη διδασκαλία ότι ο άνθρωπος είναι απρόσωπη συναγωγή κυττάρων και ένας κρίκος σε μια ασυνείδητη αλυσίδα συνέχειας. Ο Άνθρωπος δια του προσώπου του Ιησού Χριστού συμμετέχει στη ζωή της Αγίας Τριάδος»



Μετά τη θεία λειτουργία ακολούθησε περιφορά της ιερής εικόνας στους δρόμους της Χώρας, την οποία συνόδευσε ο πιστός λαός της νήσου και οι προσκυνητές που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να τιμήσουν την πολιούχο της Σίφνου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...