Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ο εορτασμός της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον Περισσό της Νέας Ιωνίας Αττικής.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μυσταγωγική κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη της ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας στον Περισσό της Νέας Ιωνίας Αττικής.

Πλήθος πιστών από την πολυπληθέστερη ενορία του Δήμου μας αλλά και από πολλές περιοχές των Αθηνών, συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν τη χαριτόβρυτο εικόνα της Αγίας Αναστασίας, προστάτιδος και εφόρου του τόπου μας.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, τη δε φερώνυμο ημέρα 22 Δεκεμβρίου ε.έ, ο όρθρος, η Θεία Λειτουργία και το εσπέρας η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος.

Όλων των ακολουθιών, τις οποίες αναμετάδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία», προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Κωνσταντίνος συμπαραστεκούμενος από διακόνους και πρεσβυτέρους της περιφέρειάς μας. Στα δύο αναλόγια διακόνησαν ο Πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ο Λαμπαδάριος κ. Αναστάσιος Αχτύπης, πλαισιωθέντες από πλήθος ιεροψαλτών.

Το παρών έδωσαν όλες οι τοπικές αρχές αποδεικνύοντας την άριστη συνεργασία τους με την τοπική μας Εκκλησία. Των εκδηλώσεων προηγήθηκε η διανομή βοηθημάτων του Φιλοπτώχου Ταμείου στους εμπερίστατους αδελφούς μας, χάρη στη συγκινητική συνδρομή των φιλεύσπλαχνων ενοριτών μας, οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας και φέτος.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...