Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Πανυγηρις Αγιου Γεωργιου στην Σκυρο

Κείμενο: Κωστής Κούκης, Φωτογραφίες: Γιάννης Κούκης
Με την συμμετοχή των κατοίκων του νησιού και πολλών προσκυνητών εορτάσθηκε στη Σκύρο η μνήμη του πολιούχου της Αγίου Γεωργίου. Στις ιερές ακολουθίες προέστη
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, έλαβε δε μέρος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας- Αγίου Όρους- Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος με αρκετούς μοναχούς της Ιεράς Μονής. Η Ιερά Μονή αποτελεί μετόχι της αγιοερείτικης Ιεράς Μονής. 
Επίσης ἐλαβαν μέρος το ιερατεἰον της νήσου, καθώς και κληρικοί από την γειτονική Εύβοια. 
Έψαλαν αγιορείτες μοναχοί. 
Ο εορτασμός, όπως συμβαίνει εδώ και πολλές δεκαετίες ολοκληρώθηκε με προσφορά κοινής τράπεζας σε όλους τους προσκυνητές, τόσο μετά τον Εσπερινό, όσο και μετά την Θεία Λειτουργία. 
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επακολούθησε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων από το μετόχι έως το κέντρο της χώρας της Σκύρου. 
Τον εορτασμό ελάμπρυναν με την παρουσία τους αξιωματικοί και άνδρες του πολεμικού ναυτικού και αεροπορίας, καθώς και υπερπτήσεις αεροπλάνων της Π.Α. που υπηρετούν στο νησί. 
Χορευτικό συγκρότημα από μαθητές των σχολείων της νήσου χόρεψαν τοπικούς χορούς και συνεκίνησαν ιδιαίτερα τους προσκηνητές.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...