Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

"Η αγάπη προς το Θεό περνάει μέσα από τον άνθρωπο και η αγάπη προς τον άνθρωπο μέσα από το Θεό"

Την χειροτονία του Νέου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου τέλεσε το πρωί στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πατησίων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τη συμμετοχή πολλών Μητροπολιτών και Επισκόπων.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Εκκλησίας, ενώ τόνισε πως "η αγάπη του Θεού περνάει μέσα από τον άνθρωπο και του ανθρώπου μέσα από το Θεό" ενώ απευθυνόμενος στο νέο Μητροπολίτη τόνισε πως "ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Οι Ιεράρχες της Εκκλησίας πονάνε και αγωνίζονται για αυτόν τον τόπο".

Πρόσθεσε, εξάλλου πως "σκοπός της Εκκλησίας είναι να βοηθήσει όλους μα και τον καθένα ξεχωριστά να αγαπήσει το Θεό και να πορευτεί κατά το θέλημα του αλλά και να αγαπήσει το συνάνθρωπο σαν αδελφό του. Η δύναμη της Εκκλησίας βέβαια απαξιώνεται από τα προβλήματα της εποχής, τις δυσκολίες, την προπαγάνδα. Η Εκκλησία θα είναι πάντα πλάι στο λαό της και θα φροντίζει για την ενότητα του".

Μίλησε, επίσης ο Μακαριώτατος για τα προβλήματα της εποχής και επισήμανε πως "απαιτείται ριζική θεραπεία και θεραπεία είναι η μετάνοια, δηλαδή η αλλαγή μυαλών, η αλλαγή πορείας. Αν οι άνθρωποι δεν αλλάξουμε εσωτερικά, δε θα υπάρξει και αλλαγή στην κοινωνία"

Ο Νέος Μητροπολίτης Πρεβέζης υπηρετούσε από το 1996 ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων.









Πηγή εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...