Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας στη Λαμία

Με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας ξεκίνησαν την Παρασκευή 17 Μαΐου οι εορταστικές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως μας, που θα κορυφωθούν την Κυριακή 18 Μαΐου στις 12μ.μ. με πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και τα Εγκαίνια του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας.

Το ιερό Λείψανο μετέφερε στην Ιερά Μητρόπολη μας ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά Αρχιμ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος και το υπεδέχθησαν στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαμίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, άπαντες οι Ιερείς και Διάκονοι της πόλεως και πλήθος πιστών.

Μετά την εναπόθεση του ιερού Λειψάνου στον Ιερό Ναό εψάλλει δέηση από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Νικόλαο και εν συνεχεία τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του και τον θεολογικό του λόγο και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, ο οποίος έδωσε την ευλογία του για την μεταφορά του Λειψάνου από την Ιερά Μονή Σαγματά, καθώς και τον Ηγούμενο της Μονής π. Νεκτάριο, ο οποίος ευχαρίστως απεδέχθη την πρόσκληση και μετέφερε τον Ιερό Λείψανο προς ευλογία και αγιασμό του Λαού της Φθιώτιδος.
Πηγή εδώ




































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...