Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Με αισθήματα δέους η Ζάκυνθος λιτάνευσε τον Άγιο Διονύσιο

Tου Σπύρου Παπαγεωργίου
Μέσα σε κλίμα δέους και συγκίνησης, η Ζάκυνθος λιτάνευσε το Άγιο Λείψανο του εφόρου και προστάτη της Αγίου Διονυσίου. Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Αυγούστου 2013, τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και στη συνέχεια οι Πατέρες της Μονής σήκωσαν στα χέρια τους τον Άγιο, για να τον περιφέρουν σε ολόκληρη την πόλη της Ζακύνθου. Μόλις το Άγιο Λείψανο έκανε την εμφάνισή Του από το Ναό, δεκάδες πυροτεχνήματα και σειρήνες πλοίων απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής.

Της πομπής προεξήρχε ο οικείος Ιεράρχης Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, πλαισιωμένος από τους Μητροπολίτες Μαραθώνος κ, Μελίτωνα, Κορωνείας κ. Παντελεήμωνα, Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας)Την λιτάνευση συνόδευσαν ομάδες προσκόπων, η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων, η Χορωδία που έψαλλε καθ' όλη τη διάρκεια με το ζακυνθινόύφος, ύμνους και εγκώμια, οι Αρχές του τόπου. Αξιοσημείωτη για ακόμη μία φορά η συμμετοχή του κόσμου που συνέρρευσε κατά χιλιάδες και πάλι, για να τιμήσει τον προστάτη της Ζακύνθου, την ελπίδα και το στήριγμά του στις δύσκολες περιστάσεις.

Μόλις η πομπή έφτασε στον παραλιακό δρόμο για να επιστρέψει, αλλά και κατά την επιστροφή του Αγίου στο Ναό, εκατοντάδες πυροτεχνήματα και βεγγαλικά από τα πλοία φώτισαν τον ουρανό, καλωσορίζοντας τον Άγιο Διονύσιο και πάλι στο "σπίτι Του".

































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...