Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ιντερνετισμός!

Αρχιμ. Δανιήλ Γ. Αεράκη, ιεροκήρυκος 
Έτσι έχει ονομασθεί η νέα ασθένεια, που πλήττει τους περισσότερους, ιδιαίτερα όμως και πιο επικίνδυνα τα παιδιά και τους νέους. Τα στατιστικά στοιχεία είναι φρικιαστικά:
• Το 90% των παιδιών και των νέων έχουν εξαρτηθεί από τον υπολογιστή.
• Περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα βρίσκονται με τα μάτια κολλημένα (κυριολεκτικά) στην ψηφιακή οθόνη, που δεν είναι μόνο η τηλεόραση, ούτε μόνο ο επαγγελματικός υπολογιστής, που τυχόν έχουν οι μεγάλοι στο σπίτι, ούτε μόνο ο φορητός υπολογιστής (λάπτοπ), αλλά είναι και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, και ιδίως τα ακριβά κινητά τηλέφωνα, που διαθέτουν εύκολη διείσδυση στο διαδίκτυο.
 Πολλά παιδιά έχουν τόσο πολύ εθισθεί στη χρήση του ίντερνετ, ώστε η ηλεκτρονική τους εξάρτηση τα έχει οδηγήσει στο Νοσοκομείο. Μαζί με τη βαρειάς μορφής εξάρτηση τα παιδιά αυτά (περίπου 100 μικροί μαθητές) εμφανίζουν συμπτώματα αποβλακώσεως, αντικοινωνικής συμπεριφοράς, σούπερ φανταστικής μεγαλομανίας, βιαιότητας και επιθετικότητας.
 Ποιος οδήγησε τα παιδιά στην ηλεκτρονική εξάρτηση, στον ιντερνετισμό;
 Γιατί οι γονείς ανέχονται την καταστροφή των παιδιών τους; Μόνο ανέχονται; Αυτοί είναι οι μεγάλοι ένοχοι.

Κάποτε για να καλύψουν το κενό της οικογενειακής αγάπης και γαλήνης, τους αγοράζουν τα πιο ακριβά ψηφιακά.

Άλλοτε διαζευγμένοι γονείς συναγωνίζονται, ποιος θα «εξοπλίσει» το παιδί με το πιο σύγχρονο κινητό και το πιο προχωρημένο πρόγραμμα στους υπολογιστές.

Και άλλοτε, προκειμένου να επικρατήσει ησυχία στο σπίτι, ωθούν τα ζωηρά (άτακτα!) παιδιά στο διάβολο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, για να τους τρώει το χρόνο, τα μάτια, την προσοχή, το μυαλό, την ψυχή τους.
 Οι γονείς ας καταλάβουν κάτι:

Όταν στο σπίτι από τα ζωηρά παιδιά (ιδίως όταν είναι πολλά) επικρατεί φασαρία και παιδικός τσακωμός, να είναι… ευχαριστημένοι!

Όταν επικρατήσει στο σπίτι ησυχία, τότε να έχουν… ανησυχία!
 Ησυχία παιδιού στο σπίτι σημαίνει: Ή απουσία του από το σπίτι και ξενύχτι έξω, ή …προσευχή του παιδιού με απόλυτη προσήλωση στον ηλεκτρονικό θεό, που λέγεται ίντερνετ!
• Θαύμα! Το μεγαλύτερο θαύμα στις μέρες μας είναι ο νέος ή η νέα, που αντιστέκονται στον πειρασμό του ίντερνετ με τόσα προκλητικά πορνό! Για το θαύμα αυτό απαιτείται ειδική αγωγή και ειδική αγάπη.

Αν τα παιδιά αγαπήσουν τον Ιησού Χριστό, μόνο για τον Ιησού Χριστό θα νικούν τον πειρασμό. Θα σωθούν από τον φρικτό ιντερνετισμό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...