Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Ελληνικός λαός εμπιστεύεται την Αεροπορία του» Τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων της Μοίρας Μ.Ε.Ε.Π.

Στην 111 Π.Μ. βρέθηκε την Πέμπτη 24/10 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να τελέσει τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων, το οποίο βρίσκεται στη Μοίρα Μ.Ε.Ε.Π. και χτίστηκε με την πρωτοβουλία και τον κόπο του Διοικητού της M.E.E.Π Σμηναγού (ΤΜΜ) Θεοδώρου Νάκα.

Της ακολουθίας των Θυρανοιξίων ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός,. Προ της απολύσεως, τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε και ευχαρίστησε για την παρουσία του, ο Διοικητής της M.E.E.Π. Σμηναγός (ΤΜΜ) Θεόδωρος Νάκας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία που θα έχει για όλους το Ιερό Παρεκκλήσιο, καθώς «εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να βρίσκουμε στιγμές επικοινωνίας με το Θεό και να αναζητούμε τη δική μας ψυχική ανάταση...».

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Διοικητής της 111 Π.Μ. Σμήναρχος(Ι)Γεώργιος Φασούλας. Ο κ. Δ/κτής ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους μεταξύ των άλλων ανέφερε: «...μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η δραστηριότατη εν Χριστώ κοινωνία της Μονάδας, καθημερινά δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και Χριστιανοσύνης σε όλους μας». Επαίνεσε τον Σμηναγό (ΤΜΜ) Θεόδωρο Νάκα για την υλοποίηση του «προσωπικού του ονείρου ζωής», της ανοικοδόμησης του Ιερού Παρεκκλησίου, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε ότι: «μεσούσης της οικονομικής κρίσεως, τέτοια έργα υλοποιούνται χάρη στην απλότητα των σχεδίων του έργου. Και η απλότητα αυτή πηγάζει, στη συγκεκριμένη περίπτωση, χάρη στην απλή αγάπη που τρέφει ο κ. Νάκας για το Θεό».

Τέλος, προς τους παρευρισκομένους, ομίλησε πατρικώς ο Σεβασμιώτατος ο οποίος, μεταξύ των άλλων, τόνισε ότι: «...η παρουσία ενός ναού στη ζωή μας έχει να κάνει με τον ίδιο το Θεό, ο οποίος από εμάς ζητάει απλά πράγματα. Την απλή πίστη που θαυματουργεί, την απλή αλήθεια που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, την απλή αγάπη που ξέρει να μοιράζεται». Επίσης, τόνισε τη χαρά του για την παρουσία ανάμεσα σε «οικείους», ανθρώπους της πίστεως και της αγάπης για την πατρίδα μας, ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του μεταφέροντας προς τους στρατευμένους την κοινή γνώμη, ότι «ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται την Αεροπορία του».

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ, Αντιπτέραρχος,Θεολόγος Συμεωνίδης, ο Διοικητής της 111 Π.Μ. Σμήναρχος(Ι) κ. Γεώργιος Φασούλας, ο υποδιοικητής Σμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Κελλάρης, οι Μοίραρχοι όλων των Μοιρών της Μονάδος, οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Σμηνίτες και το πολιτικό προσωπικό της πτέρυγας καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.





















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...