Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη του μηνός Απριλίου, στον περικαλλή Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στην Λάρισα, την Τρίτη 29 Απριλίου 2014.
Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους ιερείς της τοπικής Εκκλησίας για όλη την λειτουργική και φιλανθρωπική διακονία και προσφορά τους κατά την διάρκεια των ημερών του Πάσχα καθώς και τους πατέρες εκείνους που πρόθυμα εξυπηρέτησαν τους πιστούς των μακρινών χωριών, καλύπτοντας τις λειτουργικές τους ανάγκες και διακονώντας τους φιλάνθρωπα με το μυστήριο της εξομολογήσεως.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, τον οποίον θερμότατα ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος, για την αποδοχή της προσκλήσεώς του.
Ο π. Δαμασκηνός ανέλυσε στους ιερείς το θέμα: «Διακονώντας το Μυστήριο της Αναστάσεως » .
Η εισήγηση του διακεκριμένου ομιλητού ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και προκάλεσε την συζήτηση μεταξύ των πατέρων, πάνω στο θεουργό μυστήριο της μετανοίας σε σχέση μάλιστα με το πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου.
Ο π. Δαμασκηνός τόνισε τις θεολογικές και οντολογικές διαστάσεις που έχει το μυστήριο της Αναστάσεως για τον κάθε ένα πιστό που επιθυμεί να συναντήσει τον Αναστάντα Κύριο και να συμπορευθεί μαζί του σε μία πορεία όντως διαφορετική και σωτήρια.
Αναφέρθηκε στις Κυριακές του Πεντηκοσταρίου μία-μία και μίλησε για τις εμφανίσεις του Αναστάντος Κυρίου σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, τότε που ο Κύριος αποκαλύφθηκε μπροστά στους ανθρώπους, έδειξε την θεότητά του και θεράπευσε τις ανθρώπινες πληγές.
Και περάτωσε τον λόγο του ο π. Δαμασκηνός, με την αναφορά του στον πνευματικό πατέρα αλλά και τον εξομολογούμενο. Ο πνευματικός για να βοηθήσει τον ταλαιπωρημένο άνθρωπο της εποχής μας πρέπει να ζει αυτή την σταυροαναστάσιμη πορεία, να είναι τέκνο, φορέας και μάρτυρας της Αναστάσεως, να έχει παλέψει και να έχει αγωνιστεί να καθαρίσει την καρδιά του από κάθε μολυσμό και κάθε ρύπο, που είναι σημεία πτώσεως και όχι αναστάσεως, ώστε να καλέσει με πλήρη ελευθερία αλλά και με αγάπη πολλή τον προσερχόμενο στο μυστήριο αυτό της σωτηρίας σε μία θεία συνοδοιπορία μαζί με Εκείνον που αναζητούσε πάντοτε η ψυχή του και ο οποίος αποκαλύπτεται στις ανθρώπινες καρδιές με έναν τρόπο κάθε φορά θαυμαστό, καλώντας τον στον αγιασμό και την θέωση.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος επαίνεσε ιδιαίτερα τον εκλεκτό ομιλητή και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, αρχιμανδρίτη π.Δαμασκηνό για την βαθειά θεολογική του εισήγηση, για το ύφος και τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε το θέμα του, για την σημαντική και ολοπρόθυμη διακονία του στην Εκκλησία και για τους καλούς λόγους που είχε την ευγένεια να καταθέσει στην πνευματική αυτή ημερίδα, αναφερόμενος στον πνευματικό σύνδεσμο και την αγάπη που έτρεφε από μικρό παιδί προς τον Μητροπολίτη και τους συνεργάτες του.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...