Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

50 φωτογραφίες από την εορτή των Αγίων Αναργύρων στο μαρούσι Αττικής

Του Σπύρου Παπαγεωργίου
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι επί τη Ιερά μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού.
Στον ομώνυμο ιερό ναό τελέστηκε ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κυρίλλου. Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη, τον σπουδαστή Θεολογίας Αλέξανδρο Χρόνη και του ευχήθηκε κάθε καλό και ο Κύριος να φωτίζει τα διαβήματά του.

Εν συνεχεία τελέστηκε η Λιτάνευση, της Ιεράς εικόνος των Αγίων στους δρόμους πέριξ της ενορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου και με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Μητροπόλεως Κηφισίας και πλήθους πιστών.

Με την επιστροφή της πομπής στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι να μεσιτεύουν προς τον Κύριο, και όταν κάποια κλονιστεί η υγείας, να τους επικαλούμαστε για να πέρνουμε δύναμη κατά την δοκιμασία.


Τον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησε για την τιμή και την παρουσία του στην Πανήγυρη, ο προϊστάμενος του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Χρυσολωράς. Επίσης επαίνεσε όσους κοπίασαν και συνέβαλαν στην οργάνωση αυτής της πανήγυρης, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τις κυρίες του Φιλοπτώχου, τους Ιεροψάλτες αλλά και αυτούς που εργάστηκαν εθελοντικά για την πραγματοποίηση της πανηγύρεως.

Στη συνέχεια τελέστηκε ιερά παράκληση την οποία παρακολούθησε πολύς κόσμος.



















































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...