Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Μαραθώνος Μελίτων: "Αυτό το τρισυπόστατο ξύλο, είναι το ξύλο της Ζωής"

Tου Μάρκου Παπαγεωργίου
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και θρησκευτική κατάνυξη ξεκίνησαν οι εόρτιες εκδηλώσεις για την μεγάλη Δεσποτική εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς.

Πλήθος ευσεβών πιστών από την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής συνέρρευσαν για να λάβουν την ευλογία, καθώς στο Ναό φυλάσσεται τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου.

Την Παρασκευή το απόγευμα, εψάλλη η Παράκληση του Τιμίου Σταυρού, ενώ ο προϊστάμενος του Ναού, π. Νικόλαος Κούβαρης, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τον προκάτοχό του και πρωτεργάτη του Ναού, π. Ευθύμιο, ο οποίος όπως ανέφερε "αγωνίσθηκε ψυχή τε και σώματι για το χτίσιμο αλλά και την καθίδρυση του μικρού ναού του Εσταυρωμένου σε ζωτικής σημασίας ενορία."

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων, συμπαραστατούμενος από ιερείς από τις όμορες ενορίες.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην ημέρα της Υψώσεως του Σταυρού και στις προσπάθειες της Αγίας Ελένης για την ανεύρεση του Τιμίου Ξύλου στα Ιεροσόλυμα. Κατέληξε δε ότι "αυτό το τρισυπόστατο ξύλο, είναι το ξύλο της Ζωής. Όπως στον Παράδεισο, το δένδρο της γνώσεως βρισκόταν στο κέντρο του Παραδείσου, έτσι και σήμερα στις εκκλησίες στο κέντρο του Ναού βρίσκεται ο Σταυρός του Κυρίου. Εύχομαι ολόψυχα να δίνει Ειρήνη στον κόσμο, να μας δίνει δύναμη, υγεία και προκοπή. Στη νεολαία μας να δίνει φώτιση και δύναμη να εκπληρώσουν τα όνειρά τους "

Στο τέλος ευλόγησε τους πιστούς με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, προσωπικό του φυλαχτό από τα Ιεροσόλυμα.












































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...