Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Διαυλείας Γαβριήλ: "Τι θέλουμε; Τη δόξα των ανθρώπων ή τη δόξα του Θεού;"

Tου Μάρκου Παπαγεωργίου
Με αυτά τα λόγια ο Θεοφιλεστατος Διαυλείας, αναφέρθηκε στο κάλεσμα που κάνει ο Χριστός σε όλους μας αδιακρίτως.
Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ιερούργησε σήμερα, Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμωνος Αχαρνών, καλεσμένος του προϊσταμένου Αρχιμ. Νικολάου Κατσαφαρόπουλου, με την ευκαιρία της φιλοξενίας του Τιμίου Ξύλου από Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου.

Με αφορμή την σημερινή ευαγγελική περικοπή, ο Θεοφιλέστατος κάλεσε τους πιστούς να δώσει ο καθένας τη δική του απάντηση στο ερώτημα που έθεσε ο Χριστός στους Μαθητές Του " Τι έχει να ωφεληθεί ο άνθρωπος εάν κερδίσει όλο τον κόσμο και ζημιωθεί (χάσει) την ψυχή του;"

"΄Ενα διαχρονικό ερώτημα για όλους μας, όποιοι κι'αν είμαστε. Ο πρωτος δρόμος φαίνεται λογικός και ανθρώπινος. Είιναι η απόκτηση και απόλαυση των υλικών αγαθών. 'Ομως ο άνθρωπος δεν έχει μόνο σώμα έχει και ψυχή και αυτός ο δεύτερος δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος για να πετυχει τη δόξα του Θεού. Μέσα όμως απο την ταπείνωση, μέσα απο τον πόνο και μέσα απο τα δάκρυα γίνεται εφικτός. Σε αυτό το ερώτημα καλούμαστε όλοι να δώσουμε απάντηση; Τι θέλουμε, τη δόξα των ανθρώπων ή τη δόξα του Θεού;"

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, έγινε η χειροθεσία σε Πρωτοπρεσβύτερο, του π. Κωνσταντίνου.

Επίσης, ο κ.Γαβριήλ, ευχαρίστησε τους πατέρες του Αγίου ΄Ορους και τον π.Φιλόθεο εκπρόσωπο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, για την παραχώρηση του μεγάλου δώρου του τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού, που έφερε την ευλογία στους ενορίτας του Αγίου Παντελεήμονα. Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.








































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...